30 Kasım 2016 Çarşamba

Hayata dair...



Her insan yaptıklarının sonucunu yaşar... cehennemin odununu sırtında taşır diye boşuna dememiş Mevlana... tekamül için de tevekkül etmek lazım... nasip ola... 🌹nefsine hoş gelenlere şükredip, nefsine ağır gelenlere hamd ederek yolları geçmek; yanarak, kavrularak ve yeri geldiğinde rahmet yağmurlarıyla yıkanarak ilerlemek... gücümüz bol, sabrımız daim, yolumuz açık olsun... tüm kalbimle 💙
---------------------------

İnsan iç aleminde, hangi duygular ve niyetlerle hükmediyorsa, karşılığını dünya aynasındaki yansıması olarak, Allah’ın sistemi dahilinde otomatik olarak anında alır. 

“Muhakkak ki Allâh Seriy'ul Hisab'dır (yapılanın hesabını pek çabuk görendir)  Allâh, herkese edindiğinin sonuçlarını yaşatarak, kazandığının karşılığını verir. “(İbrahim suresi/51)

Allah’ın sisteminde, her şeyin bir karşılığı vardır. İnsan yaptığının karşılığını alır. Sistemin kurallarına uyarsa “nur” olur, dünyası aydınlanır. Uymazsa “nar” olur, yanar, dünyasını cehennem eder. Yani kendi yaşamına hükmeden (ilah) kişinin kendisidir.  

Yani, Allah kimseye kızıp eziyet etmez, yakmaz, cehennemine atmaz.

Allah’ın gazabı denen şey, Allah’ın sistemine(sünetullah’a) ters bir yaşantı içinde olanların otomatik olarak karşılaşacakları, yani yaptıklarının karşılığı olarak sistemden alacakları karşılığı ifade eder.

Kozmikfrekans.blogspot.com.tr den alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

Penye ip sepetlerim vol.2

Çeşitlerden çeşit... başladınız mı dursuramıyorsunuz kendinizi... çook sevdim ben bu işi ;)