21 Şubat 2013 Perşembe

5 Ekim'den bu yana Satürn geriliyor...

Satürn’ün 1. durağı: 14 Şubat – 23 Şubat.
4 Şubat’tan bu yana ortalama hızından bile yavaş seyretmekte olan Satürn; 14 Şubat – 23 Şubat aralığında Dünya’dan bakıldığında yörüngesinde durmuş gibi (durak-stationary) görünecek. Bu astrolojik pozisyon Akrep burcunun 11. derecesinde gerçekleşiyor.
Gerileme tarihi: 23 Şubat – 3 Temmuz.
23 Şubat’tan itibaren ise ortalama hızının altında geri gitmeye başlayan Satürn, 3 Temmuz’a kadar gene Akrep burcunda geriliyor.
Satürn’ün 2. durağı: 3 Temmuz – 13 Temmuz.
3 Temmuz – 13 Temmuz aralığında bu sefer düzelmek üzere durağa girecek. Bu astrolojik pozisyon da 4 derece Akrep burcunda gerçekleşecek. 13 Temmuz’dan itibaren ise tekrar yavaş yavaş normal hareketine dönüyor..

Satürn retrosu geldi çattı: geride kalmış problemlerinizi çözmek için iyi bir zaman. Satürn geçmişteki durumları tekrar hatırlatarak doğruları yapmamız için bize biraz baskı yapacak. Evet bunalmışsanız sorunlarınıza yeni fikirler oluşturamıyorsanız ve kendinizi çaresiz hissedip tıkanıklıklar yaşıyorsanız bu dört buçuk ay size aradığınız enerjileri yaratacaktır. Enerjilerin yönünün değiştiğini görecek, herşeyin gerçekte olması gerektiği gibi olduğunu göreceksiniz.
Satürn’ün kendi yapısındaki zorunlu öğretme ve ısrarlı baskısı kişiye yeni bir yol oluşturur. Kişinin natal haritasındaki açıları tekrar tetikleyerek rutinliği bıraktırıp geride kalmış durumları tekrar gözden geçirmesini sağlayarak özel fırsatlar yaratır.
Satürn Akrep döngüsü ise kadersel olayları, dönüşümleri, kredileri, senetleri, borçları, ortaklık gelirlerini, cinselliği, ve en çok güç sahibi olmak istediğimiz alanları, gizliliği, gizemliliği, spiritüel çalışmaları, başkalarının zaaflarını ortaya çıkarmayı, korkusuzca risk alabilmeyi, manevi gücü temsil eder. Tüm bu konularla ilgili gerçekte hakettiklerimiz neyse Satürn Akrep bize onu hatırlatır, sıkar, baskılar ve onu yaşamamızı sağlar. Bu haketmiş olduklarımız, birliktelik mi, ayrılık mı, alacaklımı verecekli mi gibi… Kadersel olarak hakedilmiş dönüşümleri yaşatır. Ve gerileme esnasında da kişiyi içsel olarak düşündürür ve geçmişteki hatırlatmaları yaparak hakedileni vermeye çalışır…
(devamı için: saturn-geri-hareketi-retro )

Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

Penye ip sepetlerim vol.2

Çeşitlerden çeşit... başladınız mı dursuramıyorsunuz kendinizi... çook sevdim ben bu işi ;)