23 Şubat 2011 Çarşamba

elim (enerjim) sende...

"Kuantum düzeyinde birbirimize ne kadar çok bağlı olduğumuzun, görünmeyen ama etkili ilişkiler içinde yaşadığımız gerçeğinin bir sonucudur..."  

Bu sabah etkilendiğim bir cümle oldu bu... aslında, nasılda bir döngü içindeyiz farketmeden... sanki herkes kendi hayatını yaşıyormuş gibi geliyor... herkes kendi derdini çekiyormuş gibi geliyor...oysa hepimizin yaşadıkları da etkilenmeleri de aynı... tabi doğum anımızdaki kozmik konumdan meydana gelen farklar var... bunlar da bu olaylara nasıl tepkiler vererek, kolay ya da zor atlatma konumumuzu ayarlıyor... farketmeden düşündüğümüz her şeyle birbirimizi etkiliyor ve bu etkilerin sonuçlarını yaşıyoruz... beynimiz öyle muhteşem bir makina ki, içindeki nöronlar sayesinde, bizim yaşadığımız ve beynimizde kurguladığımız olaylar başkalarına kolayca aktarılıyor.... buna  "ayna nöronların" sebep olduğu biliniyor... siz de kendi hayatınızda dikkat edin, sıkıntılı bir ortamda bulununca, size yansımaları hemen başlıyor...ya eşinizle ya çocuğunuzla hemen negatif bir etki yaşıyorsunuz... işte bunun farkında olmak çok önemli!

"iyi düşün iyi olsun", diye boşuna söylememişler... çünkü; evrende herşey birbiriyle etkili ve kendine çekerek enerji akımını sağlıyor...
------------
...
Bu iletişimi hemen karşılıklı iki insanın konuşması gibi anlamayın sakın!.
Beyinler çeşitli frekanslara açık alıcı-vericilerdir, tıpkı çeşitli frekanslara açık radyo alıcıları gibi… Dolayısıyla o beynin alıcı frekanslarına uygun dalga yayan, hiç tanımadığı kişilerden gelen dalgaları da alırlar farkında bile olmadan… Sonra da “aklıma geliverdi”, derler! Nereden?!
Burada, konuyu bilen kişilere, “Mirror neurons” – “ayna nöronlar” işlevini hatırlatalım…
Asırlar öncesinde, “ayna nöronlar” işlevinin insanlardaki açığa çıkışına şöyle işaret edilmiştir toplumlar tarafından:
Üzüm üzüme baka baka kararır”!
Evet, beraber olduğunuz kişilerin veya içinde bulunduğunuz toplumu oluşturan beyinlerin yaydıkları “dalga”lar sizin beyninizde akis bulur ve o yönde programlanmaya tâbi tutulursunuz. İyi veya kötü… Toplumsal cinnet veya toplumsal huzur nasıl oluşuyor sanıyorsunuz?
Bu olayda olduğu gibi beyin ayrıca yöneldiği kişiyle de iletişime girebilir. “Telepati” de derler bunun bir türüne…
Evet, bir diğer deyişle yöneldiğiniz yapı tarafından, beyniniz yönlendirilir siz hiç farkında olmadan.
İşte beyindeki bu özellik dolayısıyla…
...
ahmed hulusi


Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

Penye ip sepetlerim vol.2

Çeşitlerden çeşit... başladınız mı dursuramıyorsunuz kendinizi... çook sevdim ben bu işi ;)