17 Şubat 2011 Perşembe

"HAY" dan gelen, "HÛ" ya gider!

“Haydan gelen huya gider!” sözünden ne anlıyorsunuz?

“HAY“dan gelen, “HÛ“ya gider!
Cümlesi size ne ifade ediyor? Aradaki fark, sizin din anlayışınız ile, Allâh Rasûlü’nün açıkladığı “DİN” anlayışı arasındaki farktır.
A.H.
------------

Aklımın erdiğince:)

"EL HAYY... Esmâ âleminin kaynağı! Tüm isim özelliklerinin hayatını veren, varlığını oluşturan. Evrensel enerjinin kaynağı; enerjinin hakikati!"
ve
“Ulûhiyet” hem “HÛ” ismi ile işaretedilen “Mutlak Zât” anlamını içerir; hem de “Zatî” İlim mertebesinde, ilmiyle ilmini seyir anlamında oluşmuş, “nokta”lar âlemlerini, her bir “nokta”yı oluşturan kendine özgü “Esmâ” mertebelerine işaret eder!

Bu durumda; herşey O'nda gelir, Esmâ kuvveleriyle var olur ve herşey O'na döner; ölümü tadar ve O'nda yaşamına devam eder... HÛ ismiyle mutlak varlığının ve bununla beraber olup bitenin hükmünü verip, alemlerde hüküm sürer... her bir noktada Esmâlarını, meleki kuvvelerini açığa çıkartır... ve kendisine geri alır... 
İşte herkesin varlık sebebi, "herşeyin bir anlamı var" sözü de buna çıkıyor... daha basit bir anlatımla; bir eliyle verip diğer eliyle alıyor... Hz. Mevlana'nın yüz yıllar öncesinden Sema gösterisinde, bize aksettirmeye çalıştığı anlam ve öz gibi...


Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

Penye ip sepetlerim vol.2

Çeşitlerden çeşit... başladınız mı dursuramıyorsunuz kendinizi... çook sevdim ben bu işi ;)